29951
Book
In basket
Kuchnia włoska / zebrała Marta Orłowska. - Kielce : O-press, [2006]. - 112 stron : ilustracje ; 21 cm.
(Kuchnie Świata : kolekcja.)
"Jedzenie jest dla Włochów niezwykle ważne. Każdego dnia spędzają przy stole wiele godzin, rozkoszując się każdym daniem i winem. Ale należy wiedzieć, że kuchnia włoska nie jest jednolita. Położenie geograficzne - od gór do morza, a w związku z tym zróżnicowanie klimatyczne, dostępnośc składników, a także kultywowane tradycje powodują, że praktycznie w każdym z czterech regionów Włoch zjemy coś innego, oryginalnego." (fragment)
Availability:
Rzepiennik Biskupi
There are copies available to loan: sygn. 641.5 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strona 110. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again